ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ И УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА НА ИНТЕРНЕТ МАГАЗИНА

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА.

Пратките се изпращат с куриерска фирма СПИДИ в период от 2 до 7 работни дни от поръчката и в зависимост от това дали избраният от Вас продукт е наличен или е необходима изработката му, за което ще бъдете уведомени от наш служител на посочения от Вас телефонен номер за връзка.  Доставката може да бъде до посочен от Вас адрес или до офис на куриерската фирма. Всички пратки се изпращат с наложен платеж с опция “преглед и тест на стоката” преди заплащане. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА ЗА ПОРЪЧКИ НА ОБЩА СТОЙНОСТ НАД 400 ЛВ. За поръчки на по-ниска стойност, доставката се заплаща от клиента според тарифата на куриерската фирма.

При отказана пратка, връщането се заплаща от клиента по тарифата на съответната куриерска фирма.

Право на отказ и връщане на стоката
Като клиент, който ценим, и според условията на чл. 55 от ЗЗП вие имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок от 14 дни от получаване на доставката, в случай, че стоката не е използвана; цялостта на опаковката й не е нарушена и стоката е във вида, в който е получена. При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, моля обърнете се към куриера, за да получите протокол за увредена пратка. При връщането на стоките Вие ще получите парите си обратно на следващия ден, след като върнатите стоки бъдат получени. Молим да имате предвид, че транспортните разходи по връщането на стоката се поемат от Вас.

ОБЩИ УСЛОВИЯ.

 1. Общи условия за ПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ САЙТА www.rockeds.bg собственост на Ексела ЕООД ЕИК: 203862905. Всеки потребител е длъжен да се запознае с общите условия на сайта преди да предприеме “Поръчка”, “Връщане на стока” или каквото и да е действие по самоинициатива. Моля, преди да предприемете поръчка прочетете общите условия и графа “Често задавани въпроси” с, които се съгласявате поръчвайки артикул от нас.
 2. “www.rockeds.bg” е уебсайт за електронна търговия – за продажба и доставка на публикуваните в него стоки и услуги
 3.  Търговецът има право да променя цените на предлаганите стоки в сайта без да уведоми за това потребителите в сайта.
 4. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката и потвърждението на избраната стока и тя ще остане такава.
 5. При подаден неверен или грешен адрес, лице за контакти или телефон в заявката от страна на Клиента, Търговецът не се счита за задължен за каквото и да е обвързване и изпълнение на поръчката.
 6. Договорът с Клиента се счита за сключен след приемане от Търговецът на правилно и потвърдено от клиента заявлението за покупка на посочения телефон или електронен адрес.
 7. Търговецът се задължава след получаване и потвърждение на заявлението от Клиента, да достави на Клиента поръчаната стока.
 8. Търговецът не носи отговорност, ако Клиентът е посочил неверни или непълни данни в направена поръчка на адрес “www.rockeds.bg”.
 9. Възможно е леко разминаване в цветовата гама на продуктите показани на снимките и реалните причинено от силните светлини и светкавици при заснемане, за което Търговецът не носи отговорност.
 10. Потребителя заплаща цената на продукта в момента на поръчката направена от него, електронният търговец няма право да променя цената в момент до доставката на артикула в клиента.

II. Права и задължения на страните. Търговецът се задължава:
1.Да потвърди наличността на поръчаните артикули или да откаже поръчката в срок от 3 работни дни;

2.Да изпрати в срок от 24 до 48 часа артикули, който “КЛИЕНТА” е поръчал и е в наличност.

3.Търговецът гарантира,че продуктите,предлагани в сайта www.rockeds.bg са фабрично нови.

4.Търговецът гарантира,че продуктите,предлагани в сайта www.rockeds.bg не са втора употреба.

III. Клиентът се задължава:

1. Да посочи трите си имена, валиден телефонен номер и адрес за доставка.

2. Да плати цената на стоката и да осигури достъп за получаване на стоката според указаните условия.

3. Клиентът може да използва за връщане на продукта както същото платежно средство, което е използвал покупка на стоката, така и бланка за връщане на продукт и съответно средствата да бъдат преведени по банков път.

IV.Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, когато тя му е доставена при едно от следните условия:

1. Доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения и преглед.
2. Цената, която Клиентът следва да заплати, не съответства на дължимата цена.
3. При несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката.

Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка, да върне получените артикули, ако продуктът отговаря на една от по-горе посочените причини.

Връщането се допуска при следните условия:
• стоката е в добър търговски вид, оригинална опаковка без следи от употреба (ако има такава) като скъсани етикети, мирис на цигари, препарати, парфюм и др., както и продуктът не трябва да е пран.
• клиентът заплаща всички разходи, свързани с транспортирането на стоката до посочения от представителя на Търговеца адрес.
• продуктът трябва да бъде върнат до 14 дневен срок след получаването му.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМА

 • Възстановяването на сума за закупен продукт става след приемане на пратката от наша страна. Клиентът може да използва за връщане на продукта както същото платежно средство, което е използвал при покупка на стоката, така и бланка за връщане на продукт и съответно средствата да бъдат преведени по банков път.
 • Клиентът има право да избира платежното средство, с което да му бъдат възстановени средствата било то както наложен платеж, така и по банков път.
 1. Лични данни• Търговецът полага дължимата грижа за защита на личните данни на Клиента, станали известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка,като това задължение отпада, ако Клиентът е предоставил неверни данни.• При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, Търговецът може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора.• Описаните по-горе цели, за които може да се използват данните, не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за Търговеца.Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.V. Разкриване на информацията• Търговецът се задължава да не разкрива лични данни за Клиента на трети лица – държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен когато:• това е необходимо с цел изпълнение на договора и организиране на доставката, лични данни се предоставят на куриера с цел изпълнение на договора.
 • е получил изричното писмено съгласие на Клиента
 • Търговецът е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

VI. Гаранционни условия:

1. Търговецът дава на своите клиенти с всяка закупена стока гаранцията, предвидена според българското законодателство и в частност Закона за защита на потребителя. Гаранцията отпада в случай на:

1.1. Повреди, причина за които е лошо съхранение или неправилна експлоатация от страна на клиента.

1.2. Опит за отстраняване на повредата от страна на Клиента без уведомление на Търговеца.

VIII. Допълнителни условия:

 1. Под “Потребител/клиент” се разбира всеки, който е заредил в Интернет страницата www.rockeds.bg на своя компютър, таблет, смартфон или друго устройство с интернет браузер.
 2. Под “Поръчка” се разбира избраните стоки и всички други атрибути свързани с начина на поръчка и доставка, както по стандартния начин така и в посочените контакти.